Головна » 2018 » Жовтень » 2 » День партизанської слави
23:17
День партизанської слави

День партизанської слави

     Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року  в Україні відзначається  День партизанської слави як данина всенародної пошани тим, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Армії на захід. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя.

     Наша школа також відзначила цей день. З учнями 8-9 класів був проведений виховний захід вчителем історії Решко Л. О. та педагогом-організатором Якушевою М. О. «Герої в нашій пам’яті…». Учні переглянули фрагменти  хроніко-документальних стрічок, вшанували пам'ять героїв-партизанів хвилиною мовчання.

     Минають роки, відлітають у вічність.  Багато часу минуло з тієї тривожної ночі, коли  замовкли останні постріли, прийшов мир, за який заплачено ціною життя мільйонів людей. Усе далі відходять ті грізні роки, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав заради Перемоги  життя.

     Хочеться нагадати всім слова: «Батьківщину люблять не за те, що вона велика, а за те, що вона своя».

Переглядів: 327 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: