Головна » 2018 » Листопад » 27 » Голодомор
20:08
Голодомор

«Запалюємо пам'яті свічу»

Сьогодні 22 листопада учні Ключарківської ЗОШ І-ІІ ступенів традиційно вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років. 85-та річниця припала на переломний момент для політики пам'яті в Україні. Вже ніхто не заперечує, що Голодомор 1932-33 років в Україні мав місце. Крім того, схоже, Україна долає етап болісного визнання та емоційного пригадування та переходить до свідомого осмислення тих подій.

Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять, розверзлись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати, з учнями старших класів було проведено круглий стіл  - вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках «Запалюємо пам'яті свічу», де кожен підготував повідомлення про страшні події тих часів. Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались. Звертаючись до учнів школи, вчитель історії Решко Лариса Олександрівна закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті 24.11.2018 року о 16.00.

Переглядів: 308 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: