Головна » 2017 » Листопад » 12 » КРАЩА МОВА ЄДНАННЯ – УКРАЇНСЬКА!
19:56
КРАЩА МОВА ЄДНАННЯ – УКРАЇНСЬКА!

КРАЩА МОВА ЄДНАННЯ – УКРАЇНСЬКА!

Бережіть природу і мову,

Щоби справжніми бути людьми

Пісню мами, її колискову,

Що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли,

І ліси хай піснями звучать

І щоб мовою рідною вміли Україну свою оспівать.

                                                               Н. Красоткіна

     Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж тижня української мови та писемності (06. 11 – 10. 11). Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві виховні години та уроки-диспути про скарби рідного слова, тематичні лінійки тощо.

     Цього року програма предметного тижня була, як завжди, насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

    Метою всіх проведених заходів було:

• донести до учнів красу і багатство української мови;

• формувати відчуття краси рідної мови;

• розвивати мовленнєві здібності учнів;

• збагачувати словниковий запас;

• виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

     Учителі української мови і літератури Лендяк Й. В. та Фенчак М. В. не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу. 6 листопада пройшла загальношкільна лінійка, на якій вчитель Лендяк Й. В. урочисто оголосив про відкриття Тижня української мови, ознайомив з основними заходами, закликав брати активну участь як учнів, так і вчителів. А також розповів про заснування Дня української писемності та мови, якому й присвячено проведення предметного тижня з української мови. Звичайно, було сказано й про заохочування у вигляді гарних оцінок найактивнішим, найсумліннішим та переможцям, адже будь-який захід у школі є частиною навчального процесу.

     9 листопада у Ключарківській ЗОШ І-ІІ т. було проведено І-ий етап Міжнароного конкурсу рідної мови. Переможці І-го етау захищатимуть честь нашої школи на ІІ етапі Конкурсу. Цікаво й повчально учителі української мови Лендяк Й.В.та Фенчак М. В. підготували урок брейн-ринг «Мова рідна, слово рідне…» між учнями 6-их класів з метою визначення кращих знавців рідної мови. Спільно зі шкільною бібліотекою вчителі-словесники підготували виставку найбільш актуальної літератури про українську словесність «О мово моя, як спів солов'я».З неї можна було дізнатись про видатних учених-філологів (любителів слова), ознайомитися з кращими роботами учнів школи на мовну тематику, розглянути і навіть погортати найбільший і найновіший «Орфографічний словник української мови».

Переглядів: 537 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: