Головна » 2016 » Січень » 23 » День Соборності України
00:58
День Соборності України

День Соборності України

    У тяжкій та тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ переживав як гіркі так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба за соборність своїх земель. Споконвічною мрією всіх українців було об’єднати розрізнених частин України в межах однієї держави. Так день 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Починаючи з 1999 року це свято офіційно відзначається в нашій країні.

      Саме цій знаменній події і були присвячені різноманітні виховні заходи у нашій школі. Було проведено ряд заходів: тематичні виховні години, лекції, конференції та цікаві зустрічі.

     В цей день учні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за вільну соборну Україну, провели історичне дослідження та вікторину, співали українські пісні та побажали нашій країні миру, злагоди та процвітання

 

Переглядів: 407 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: