Головна » 2015 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
21:12
День української писемності та мови

День української писемності та мови

     9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Цесвято було встановлено указом Президента України в 1997 році і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. В цей день в школах традиційно проводяться   різноманітні заходи .

    З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської   молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу     в Ключарківській  ЗОШ І-ІІ   ступенів  09 листопада 2015 року відбувся І  (шкільний)  етап конкурсу ім. П. Яцика, в якому взяли  участь обдаровані учні 3-9 класів. Вивчати рідну мову, удосконалювати свої знання збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування, досконало володіти нею – обов’язок кожного справжнього українця. Учасники конкурсу добре справилися із запропонованими завданнями.

     Метою шкільного конкурсу було виявлення обдарованих до вивчення української словесності учнів та відбір учасників на районний етап конкурсу.

 

  

Переглядів: 410 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: