Головна » 2019 » Листопад » 5 » Екскурсія замками Закарпаття
17:17
Екскурсія замками Закарпаття

Канікули! Канікули! Весела пора!

Канікули для учнів 4-9 класів Ключарківськоі ЗОШ І-ІІ ступенів розпочалися 28.10.2019 цікавою екскурсією замками Закарпаття. Екскурсію для учнів школи організувала вчитель англійської мови Воропаєва В.В. Супроводжували учнів вчителі школи: Фехтел В.Й., Габовда Т.М., Ференці М.І., Лендєл С.І., Ряшко А.В., Решко Л.О., заступник директора з НВР Скиба А.Л. Протягом екскурсії зроблено 6 зупинок.

1 зупинка - Мукачівський замок «Паланок». Це один з найкраще збережених пам’яток. У замку є велика експозиція історичного музею, картинна галерея та художній салон.

2 зупинка замками Закарпаття - замок «Сент-Міклош» у селищі Чинадійово. Екскурсовод замку Чопей Марина цікаво і зрозуміло для дітей розповіла про історію замку, про його власників. Учні оглянули історико-краєзнавчий музей і картинну галерею. Нерідко у замку проводяться літературні і музичні вечори, фестивалі, пленери художників.

3 зупинка замками Закарпаття - палац графів Шенборнів у Карпатах. Вчитель історії школи Решко Л.О. розповіла дітям про історію створення замку. Палац збудовано у 1890 році в урочищі Берегвар у дусі романтизму з елементами англійської архітектури. Його побудовано за астрономічним принципом:365 вікон (як днів у році) плюс одне замуроване (на випадок високосного року), 52 кімнати (тижні), 12 входів (місяці), 4 вежі (пори року). На вежі встановлено дзвін, який б’є щогодини, а також куранти і флюгери на шпилях. Тут проходили зйомки фільму «Снігова королева» та серіалу «Доярка з Хацапетівки». У парку навколо палацу росте понад 40 видів рідкісних рослин, а в глибині парку можна вмитися у «джерелі краси».

4 зупинка замками Закарпаття - Ужгородський замок. Це також велична пам’ятка серед фортифікаційних споруд. Перші згадки про нього у документах ІX століття. Тоді він був дерев’яною спорудою. А на межі Х-ХІ століть вже звели кам’яну фортецю. Із трьох боків фортецю оточено вирубаним у скелі сухим ровом 15-20 метрів завширшки і 5-10 метрів глибиною, а з північного сходу - круте урвище. Фортеця має площу у 2,5 гектари. Це масивна двоповерхова споруда у стилі ренесансу. У палаці понад 40 приміщень.

5 зупинка замками Закарпаття - Закарпатський музей народної архітектури та побуту. Тут зібрано архітектурні споруди зі всіх куточків Закарпаття. Тут можна побачити і дерев’яні сільські хати, і дерев’яну церкву, і водяний млин із с. Колочава Міжгірського району, і гуцульську садибу із с. Стебний Рахівського району, і народну школу з с. Синевирська поляна Міжгірського району, і кузню з с. Дубового Тячівського району і гончарну піч з с. Великі Ком‘яти Виноградівського району і багато чого іншого....

Остання 6 зупинка замками Закарпаття - відпочинок у ресторані «Деца у нотаря». Тут учні та вчителі весело проводили час, фотографувалися, гойдалися на гойдалках. Ввечері всі щасливо поверталися додому. Спасибі всім за весело проведений день!

Переглядів: 316 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: