Головна » 2018 » Березень » 11 » Шевченківські дні
21:43
Шевченківські дні

Шевченківські дні

    Є в Шевченка дата народження, але дати смерті в Шевченка нема Напевно, немає українця, який, навчившись розмовляти і читати, не знав би імені Тараса Григоровича Шевченка. Є поети одного міста, одного краю, одного народу, проте пророчі слова Великого Кобзаря відомі всьому світові. За його заповітами живуть, за його заповітами виховують дітей.

    Особливо трепетно і зворушливо у Ключарківській ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом вчителів української мови і літератури Лендяка Й. В. та Фенчак М. В. пройшло відзначення Шевченківських днів. Варто відзначити учнів 9-го класу та учителя Лендяка Й. В., які розпочали тиждень урочистою тематичною лінійкою, присвячену 204 річниці народження Кобзаря "Є в Шевченка дата народження, але дати смерті в Шевченка нема". Це створило особливий піднесений настрій у школі на весь тиждень. Із вступним словом до вчителів та учнів звернувся вчитель української мови і літератури Лендяк Й. В. Він розказав про актуальність творчості Шевченка у наш час, познайомив присутніх із планом роботи на тиждень.

    Гарно прибраний зал нашої школи: портрет Т.Шевченка, стіннівки, символічні вислови, традиційний рушник, вишитий чорними і червоними нитками. Цікава виставка нової літератури, огляд якої провела бібліотекар нашої школи Богдан Є. Й. Пізнавальне і змістовне значення мали уроки за творчістю Т.Г.Шевченка у 9класі, проведені Лендяком Й. В. Своє зацікавлення життям Великого Кобзаря учні 9 класу показали у виразних читаннях поезій митця та презентаціях, створених самостійно.

    Надзвичайно захоплююче пройшов урок-турнір між 6-А класу «Літературна вікторина «В серці народу», який провів Лендяк Й. В.

    Заслуговує уваги літературна композиція «У тій хатині, у раю я бачив пекло», який провела Фенчак М. В. з учнями 8 класу.

    Шевченківські дні у Ключарківській ЗОШ І-ІІ ст. пройшли на високому рівні. Усі класи взяли активну участь у проведені заходів. Учителями української мови та літератури була проведена значна робота у підготовці до Шевченківських днів. На відкритих та позакласних заходах учителі використовували різні форми проведення; використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залученню дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердженню його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства.

Переглядів: 430 | Додав: iesika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: