Головна » 2016 » Травень » 3 » Тиждень географії і природознавства
23:45
Тиждень географії і природознавства

Тиждень Географії і Природознавства 

     З метою підвищення інтересу до географічної науки, досліджень навколишнього середовища, всебічного розвитку особистості з 18 по 25 квітня 2016 року в школі проходив Тиждень географії і природознавства «Навколо світу». Протягом цього часу учні подорожували по цікавих, незвичних місцях нашої планети, по-новому відкривали для себе географічні об’єкти, усвідомлювали закономірності протікання процесів і явищ в географічній оболонці.

  Кульмінаційним моментом кожного дня був конкурс чи гра, де учні мали можливість показати свою теоретичну підготовку, за що отримували бали.

   Конкурс знавців географії «Перший успіх» показав, що знання учнів не залежать від віку, а від інтересу до предмета, який вони вивчають.      Перегляд відеофільму «Парниковий ефект» і участь в інтелектуальній розминці «Планета в небезпеці. Захистимо її» змусили учнів задуматись над екологічними проблемами людства і усвідомити необхідність охорони природи кожною людиною. Подорож рідним краєм «Сім природних чудес Закарпаття» викликала в учнів зацікавленість і гордість за наш неповторний, чарівний край.

   Учні початкових класів вміло вправлялися в конкурсах з природознавства, показали свої знання у вікторинах, відгадуванні загадок, розгадуванні кросвордів і ребусів.

   Зв’язок «учитель-учень-сім’я» простежувався під час виконання учнями домашнього завдання. Із слів «науково-технічний прогрес» необхідно було скласти якомога більше слів, що мають відношення до географії і природознавства. Мета завдання – повторити географічну номенклатуру карти і вивчений матеріал.

    Цікавою і несподіваною для учнів була гра «Перший мільйон», розроблена для кожного класу по вивченому матеріалу. Учні показали добрі знання з географії, вміння застосовувати теоретичні знання на практиці, отримали позитивні емоції.

   Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна у сучасному світі і захоплює своїми цікавими фактами та відкриттями.

 Завершився предметний тиждень підведенням підсумків, вітанням і нагородженням переможців.

Вивчайте географію планети,

Досліджуйте природу і країни.

Нових бажаєм пошуків і злетів,

Нових відкрить і сходжень на вершини!

 

Переглядів: 602 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: