Головна » 2020 » Лютий » 25 » Тиждень початкової школи
18:52
Тиждень початкової школи

Тиждень початкової школи

 

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкової школи в Ключарківській ЗОШ І-ІІ ступенів з 17 по 21 лютого 2020 року. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Відкриття відбулося на шкільній лінійці учнів початкової школи, де всіх присутніх ознайомили з планом проведення тижня початкових класів. Кожен день мав певне спрямування:

  • День казки і творчості
  • День математики
  • День рідної мови
  • День моєї країни

            Навіть самі назви днів тижня говорять про широку палітру цікавих заходів, які відбулися в учнівських колективах. Їх режисерами-постановниками виступали класні керівники та вихователі ГПД. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Переглянути всі фотографії  

            Урочисте закриття тижня початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців.

Перший день розпочався із проведення лінійки (Павлик Р.Й.)

Другий день тижня був присвячений казці та творчості. Всі ми знаємо, як молодші школярі люблять поринути в світ казки. Тому в 1 класі була проведена вікторина «Казковими стежинами» (Оленчин Р.М.)

Вчитель трудового навчання та образотворчого мистецтва Скиба А.Л., провела майстер-клас для учнів 3-4 класів. Дівчатка мали можливість навчитися виготовляти подарункову коробочку, а хлопчики-годівничку для птахів.

            Третій день тижня був присвячений Королеві усіх наук – математиці. Як показує досвід, засвоєння математики супроводжується значним розумовим напруженням учнів. Для запобігання їхньої перевтоми існує чимало різноманітних методів і прийомів. У молодшому шкільному віці елементи гри підвищують працездатність, сприяють фізичному розвитку дітей, формують в них конкретні уявлення про явища навколишнього світу, полегшують оволодіння абстрактними поняттями. Тому в цей день було проведено розважальний конкурс «Математичний КВК» (4-А клас, Павлик Р.Й.) та інтелектуальну гру «Розумники й розумниці»  (2 клас, Масалович О.С.)

        Наступний день – День мови та літератури, в рамках якого класним керівником 3 класу, Микуланинець Н.О., був проведений відкритий урок з української мови, під час якого учні мали можливість віртуально відвідати ресторацію та «скуштувати» блюда під «мовним соусом», формували навички каліграфічного письма, самоконтролю, розвивали вміння спостерігати, аналізувати, порівнювати.

     Надовго запам’ятається дітворі конкурс народних ігор.  На заняттях ГПД  учні 1-2 класів мали можливість пограти в такі народні ігри: «Гілочка верби»,  «Гопак», «Оленко, де ти?» (Шершун Х.В.)

            І на завершення тижня початкових класів був проведений цікавий захід «Нас єднає Україна», на якому учні 4-Б класу разом зі своїм класним керівником, Габовдою Т.М., за допомогою цікавих фактів, віршів та пісень передали присутнім красу рідної мови та її значення в житті кожної людини.  

            Урочисте закриття тижня початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців. (Павлик Р.Й.)

І на завершення… Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допоможуть нам у цьому наші вихованці та їх батьки.

 

Голова методичного об’єднання вчителів

початкових класів та вихователів ГПД 

Павлик Р.Й.

 

Переглядів: 564 | Додав: iesika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: